De beste restaurants op Ameland

De beste restaurants op Ameland

Stel, je bent op vakantie op Ameland en je wilt ergens een lekker hapje eten. Er zijn verschillende restaurants waarbij je terecht kunt, maar dat maakt de keuze soms ook wat lastiger. Het is dan fijn om van tevoren te weten hoe bepaalde restaurants beoordeeld worden, zodat je al eventueel wat van je lijstje kunt afstrepen. Ook is het niet geheel onbelangrijk om te bekijken over welk eten het restaurant beschikt en wat ze serveren. Je moet het natuurlijk wel lekker vinden. Misschien kunnen deze tips je helpen om een leuke plek op Ameland te vinden om lekker te kunnen genieten van een goede hap. 

Verschillende plekken

Ameland kent verschillende bekende plaatsen en een daarvan is Nes. Mocht je hier verblijven, dan is Nes Café een aanrader. Je kunt hier terecht voor een goede kop koffie, een ander drankje en een heerlijke maaltijd. Op de menukaart zijn voornamelijk vleesgerechten te vinden, dus ben je daar een liefhebber van, dan is het zeker een idee om dit café eens te bezoeken. Ook als je een grote bierliefhebber bent is het een aanrader. Nes Café heeft namelijk verschillende soorten speciaalbieren op de menukaart staan, dus er valt genoeg te proberen. 

Sfeer

Niet geheel onbelangrijk aan een bezoekje aan een café of restaurant is de sfeer die het heeft. Mocht je dus opzoek zijn naar een plek op Ameland die echt sfeer uitstraalt, dan kun je terecht bij hun beachclub in Hollum, beachclub The Sunset. Dit restaurant staat voor je open als je de dag op het strand doorbrengt en zin hebt in een lekker drankje en een hapje eten, maar ook kun je er terecht voor een diner. Verschillende Ameland restaurants beschikken over een aparte menukaart met lekkere drankjes, zo ook beachclub The Sunset. Om mee te werken aan de naam van het restaurant heb je een prachtige uitkijk over het strand en eventueel de zonsondergang, mocht je tot dat tijdstip verblijven in het restaurant. Een heerlijke sfeer dus.

De nummer 1

En dan tot slot het best beoordeelde restaurant op Ameland. Dat is toch wel Restaurant Nobel. Dit restaurant Ameland heeft een bekende naam, omdat er een likeur naar is vernoemd. Deze likeur is het beroemde Nobeltje op Ameland en werd voor het eerst bij dit restaurant geschonken in de begin jaren van 1900. Het is dus eigenlijk een soort ‘must’ dat je deze likeur geproefd moet hebben als je op Ameland verblijft.

Je kunt in restaurant Nobel niet alleen terecht om te dineren, maar ook kun je er ontbijten en lunchen. Ieder seizoen heeft het restaurant nieuwe gerechten op het menu staan en maken ze gebruik van lokale producten. Het is dus zeker de moeite waard, want het is niet voor niets een van de best beoordeelde restaurants op Ameland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *