Wat is een high speed blender?

Wat is een high speed blender?

Je hebt de naam misschien al wel voorbij horen komen en je vraagt je af: Wat is een high speed blender? Logisch, want je weet wat een blender is, maar je vraagt je misschien ook af, kies ik voor een goedkope blender of voor de duurdere high speed blender? In dit artikel worden de voor- en nadelen van dit type blenders ten opzichte van traditionele blenders besproken. Daarnaast krijg je een heerlijk koffie recept die je alleen met deze blender kunt maken. Na het lezen van dit artikel weet jij het verschil tussen beide blenders en kun je kiezen welke de juiste is voor jou. 

Een high speed blender heeft een krachtige motor

Op de vraag “Wat is een high speed blender?” is een simpel antwoord te geven. Als je technisch blenders vergelijkt dan heeft een high speed blender een krachtigere motor. Een normale blender heeft bijvoorbeeld een 500 Watt motor, terwijl een high speed blender een 1000 Watt vermogen heeft. Sommige hebben zelfs 1400 of 1600 Watt vermogen. Vanaf ongeveer 1200 Watt kom je makkelijk door de hardere dingen heen, zoals ijs. Lees goed de specificaties, want niet iedere high speed blender heeft een even krachtige motor. Daarnaast zijn de andere materialen van de blender bij deze kracht meer van belang. Hogere kwaliteit messen, sterkere kunststoffen etc. Om de kracht goed te kunnen gebruiken, heb je sterkere materialen nodig, anders maakt de motor de blender vanzelf kapot. 

Voordelen high speed blender

Je kunt met een high speed blender met hoog vermogen ijs crushen. In de zomer jouw eigen frappuccino maken, kan dus gewoon! Dus wat is een high speed blender? De mogelijkheid om een frappuccino zelf te maken! Om zelf thuis een caramel frappuccino te maken, doe je een kopje afgekoelde koffie, een paar bolletjes vanille-ijs, een paar lepels karamelsiroop en karamelsaus en ijsblokjes in de blender. Je maalt tot het ijs fijn is en er een egale vloeistof ontstaat. De substantie is een beetje dik, dat is goed. Je giet het in een glas en doet er een toef slagroom op. Je kunt met wat karamelsaus en chocoladevlokken je drankje nog mooier maken.

Harde ingrediënten zijn geen probleem

Wat is een high speed blender? Of beter gezegd, wat kan een high speed blender? Naast ijs, kan een high speed blender natuurlijk ook andere, hardere ingrediënten fijn malen. Dit komt goed van pas bij groenten rauw verwerken, noten gebruiken of bonen malen. Je begrijpt hieruit wel dat de mogelijkheden van dit type blender veel groter zijn. Echter de kwaliteit van de messen en andere materialen is voor langdurig gebruik ook belangrijk. Want de hardheid van de ingrediënten heeft effect op de messen, de kan en andere onderdelen.

Overige functies

Als je nu een nieuwe blender koopt, dan kies je vaak voor een blender met een hoger vermogen. Maar je kan ook nog steeds een normale blender kopen. Denk aan situaties waarbij je altijd met vers fruit werkt. Of als je alleen voor jezelf een smoothie maakt, dan is een kleine blender die weinig stroom verbruikt ook een optie. Stel je zelf altijd de vraag “Wat is een high speed blender?” Bespaar ook vooral niet op kwaliteit. Een goede blender kan jaren meegaan, dus die extra tientjes, daar denk je nooit meer aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *