Champagne sabreren? Dat moet je leren!

Champagne sabreren? Dat moet je leren!

Champagne openmaken is mogelijk het leukste wat je met de fles kunt doen. De kurk op de perfecte manier wegschieten is nou eenmaal bevredigend, maar er is een manier van openmaken die dat overtreft. Heb je ooit gezien hoe ze champagne openmaken met een zwaard? Dat noemen ze sabreren, en vandaag gaan wij dat jou leren!

Wat is sabreren?

Sabreren is champagne openen met een sabel, maar niet zomaar een sabel. Het woord sabel betekent verschillende dingen in verschillende talen. In het Engels betekent het zowel een zwaardachtig wapen als de naam van bepaalde soorten zwaarden die één scherpe rand hebben, die “sabres” worden genoemd. Dit type sabel is een dun, licht, eensnijdend lemmet met aan het uiteinde een beker om de gemorste mousserende wijn op te vangen. Pas wel op dat je eventueel glas niet opvangt in de beker, maar als je het goed doet zou je geen glassplinters moeten hebben.

Omdat sabreren niet altijd even goed gaat in het begin, raden wij aan om te oefenen met de goedkoopste fles bubbels die je kan vinden op https://www.degoudenton.nl/ zodat de schade na een paar mislukte pogingen beperkt blijft.

Hoe het te doen!

Om de fles met succes te openen, moet je drie stappen volgen:

 

  1.  verwijder de folie van de bovenkant van de fles
  2.  houd de fles tussen
  3.  plaats het sabelscherm boven op de fles, in een hoek van 45 graden.
  4.  sla met snelheid en maximale kracht naar beneden terwijl je de fles in jouw handen ronddraait.

 

Na het volgen van deze stappen, zal je beloond worden met een ongelooflijke cool geopende mousserende wijn! Zelfs als het de eerste keer niet perfect lukt, is er geen reden om je zorgen te maken. Sommige champagneflessen zijn moeilijker te openen dan andere, en hoewel het misschien wat oefening vergt, is sabreren zeker iets dat je moet proberen.

Nu je weet hoe je een fles bubbels moet sabreren, ga erop uit en deel je pas verworven kennis met je vrienden! Ze zullen het proces net zo leuk vinden als je doet, en je zult een geweldige tijd hebben. Pas wel op dat je de fles niet laat vallen tijdens het sabreren, dat zullen je vrienden minder waarderen.

 

Veel succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *