Hertog Jan

Hertog Jan

Bier is de oudste én meest gedronken alcoholische drank ter wereld. Niet voor niets dat er dan ook honderden brouwerijen zijn die bier produceren. Een van die brouwerijen is Hertog Jan. Deze Nederlandse brouwerij, gelegen in Limburg, bestaat al sinds 1915. Bijna iedereen kent het merk wel, het is dan ook uitgeroepen tot de nummer 2 van meest gedronken bieren in Nederland. Dit biertje is dus populair door het hele land. Het is een biertje met een ambachtelijke smaak. Hertog Jan heeft een breed assortiment met verschillende bieren, waaronder de bekende pilsener en het bockbier. Bier is geschikt voor allerlei gelegenheden, zoals een potje voetbal kijken met vrienden, of de verjaardag van je vriend. Bier smaakt koud het lekkerst, maar vooral als je het op een goed moment drinkt. Een biertje gaat er altijd wel in, het is natuurlijk wel de meest gedronken drankje ter wereld. 

De brouwerij 

De brouwerij van Hertog Jan bestaat al meer dan 100 jaar, hij is namelijk in 1915 opgericht door 4 vrienden. De naam van het biermerk komt oorspronkelijk van een hertog uit de 13e eeuw, namelijk: Jan l van Brabant. De naam Hertog Jan is pas aan de brouwerij gegeven in 1998. De brouwerij is begonnen en nog steeds gevestigd in het mooie Arcen, Limburg. De brouwerij is onderdeel van de grootste brouwerijketen ter wereld: AB InBev. Dit maakt helaas wel dat de pilsener van Hertog Jan niet meer in Arcen gebrouwen wordt, in tegenstelling tot de speciaalbieren van het merk, die worden nog gewoon in Limburg gebrouwen.

De biertjes van Hertog Jan

Hertog Jan heeft meerdere biertjes in het assortiment. Ze brouwen en verkopen meer dan alleen een pilsje. Namelijk Hertog Jan:

Dit is best een flinke lijst en er is dus genoeg keuze voor de bierliefhebber. Je kunt natuurlijk gewoon gaan voor een heerlijk pilsje, maar er is genoeg andere keuze als je zin hebt in wat speciaals. Voor de mensen onder ons die geen alcohol consumeren of nog moeten rijden na de verjaardag is er de 0,0, net zo lekker én alcohol vrij!

Een biertje is altijd goed!

Het drinken van een biertje wordt vaak gedaan in Nederland, dat wijst zich wel uit het feit dat bier de meest gedronken alcoholische drank is. Hertog Jan is na Heineken de meest gedronken bier hier. Dat betekent natuurlijk dat het goed smaakt. Een biertje is eigenlijk altijd goed. Met verjaardagen, bijeenkomsten en andere gezelligheid kun je altijd een biertje schenken. Ook in restaurants en horecagelegenheden is dit een biertje dat niet kan missen in het assortiment. Als je nou echt fan bent van het bier van Hertog, dan is er de mogelijkheid om de brouwerij van Hertog Jan te bezoeken. Dit is een fantastische beleving, om te zien hoe het bier gebrouwen wordt in de brouwketels en de kelder waar het allemaal opgeslagen wordt. Tijdens een rondleiding in de brouwerij krijg je het allemaal te zien. Een leuk uitje om te onthouden voor de bierliefhebbers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *