Kennis over koffie is macht over koffie

Kennis over koffie is macht over koffie

In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, hoef je geen professionele training te volgen, zodat je werk kan genieten van de beste koffie. Zolang je alle tips in dit artikel volgt en de bereidheid hebt om te leren, zal het niet lang duren voordat je moeiteloos de beste koffie kan maken en serveren! 

Kies je bonen zorgvuldig

Investeren in de Professionele koffiemachine voor op kantoor zal nutteloos zijn als je alleen slechte kwaliteit bonen gaat gebruiken. Als je de beste koffie wilt maken op elk moment van de dag, moet je aandacht besteden aan de kwaliteit van je bonen, want dit kan koffie maken of de kwaliteit van de koffie breken. Er zijn twee gemeenschappelijke categorieën van koffiebonen die je tegenwoordig kan kopen – arabica en robusta. Onder deze categorieën, zal je in staat zijn om verschillende subfamilies en stammen tegen te komen die komen in unieke smaken. Ongeacht het type koffiebonen dat je wilt gebruiken, zorg ervoor dat je de branddatum controleert om versheid te garanderen. Je moet ook wat tijd doorbrengen om de bonen in je handen te houden voordat je ze koopt. Meestal zijn koffiebonen die olieachtige residu achterlaten een veelbelovend teken dat deze van hoge kwaliteit is.

Bewaar de bonen goed

Goede koffie begint met goede bonen – dat geldt ook voor koffiedik – maar dat is slechts de helft van de strijd. Je moet ze op slaan op de juiste manier om de koffie smaak intact te houden. Licht-, vocht- en temperatuurveranderingen zijn de grootste vijanden van koffie, dus het is het beste om bonen of gronden op te slaan in een luchtdichte container met UV-blokkerende technologie.

De barista maalt waarschijnlijk de bonen elke ochtend of op aanvraag, als de drank bestellingen komen. Deze extra stap betekent optimale frisheid en een mooie, gelijkmatige maling die resulteert in een perfect gebrouwen kopje koffie. Als je bereid bent om de extra stap van het malen van je eigen koffiebonen op werk mee te nemen, kan je bij https://www.giocoffee.nl/ kijken wat hiervoor je opties zijn.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *