Dit zijn de 3 beste koffies om de dag mee te beginnen

Dit zijn de 3 beste koffies om de dag mee te beginnen

Als het gaat om koffie in de ochtend geeft de één zijn voorkeur aan een koffie met zoveel mogelijk cafeïne, terwijl anderen de voorkeur geven aan een meer melkachtig brouwsel. Maar wat is nu uiteindelijk het beste om te consumeren nadat je net wakker bent geworden? Cafe du Jour bespreekt hieronder de 3 meest gekozen koffies om de ochtend mee te beginnen.

Macchiato 

Deze lijst is gerangschikt in wat sommigen als de zwakste koffiesoorten beschouwen tot de sterkste. Daarom is het alleen maar passend dat de macchiato de nummer één plek inneemt vanwege zijn potentie in kracht en consumptie. Dit omdat de melk bovenop niet zo goed vermengt met de koffiebonen van de espresso eronder, wat betekent dat je een paar goede schommelingen krijgt van wat naar pure espresso smaakt om je die kick te geven waar je naar hunkert, maar daarna ook het aangename gevoel binnenkrijgt door de melk. Hierdoor is de macchiato de beste ochtendkoffie! 

Cappuccino

De cappuccino is een veilige keuze die je door elke sombere dag heen zal helpen. De cappuccino is beroemd om zijn status en wordt door veel mensen daarom bijna uitsluitend om die reden gedronken. Een goede cappuccino geeft je energie voor de dag en geeft je die lift die je nodig zult hebben, zelfs als het bijna verdacht veel op een latte lijkt (ze hebben dezelfde hoeveelheid espresso). Een cappuccino heeft ook een klein voordeel ten opzichte van de latte omdat deze minder calorieën bevat. Cappuccino is dan ook zeker een goede keuze voor uw ochtendkoffie.  

Latte

Lattes zijn lekker en een echte traktatie voor elke zoetekauw. Echter zou je eerste drankje van de dag een eigenlijk goede moeten zijn, zodat je de hele dag gezond en fit door kunt komen. Wat koffie betreft zijn lattes niet zo heel gezond. Dit komt omdat lattes vaak verleidelijke extra’s bevatten die niet al te gezond zijn; zoals veel zoete siropen. Sommigen zeggen ook dat lattes te veel melk bevatten, wat de sterkte en/of smaak van de espresso kan verminderen. Echter is de latte nog steeds de meest aangevraagde koffie voor de ochtend en stiekem ook wel heel lekker om de dag mee te beginnen.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *