Pak de controle weer terug

Pak de controle weer terug

Er zijn veel mensen die af en toe een jointje roken of een pilletje pakken op een festival. Meestal begint dit zeer klein en onbeduidend. Het gebeurd soms en er is geen sprake van een verslaving. Bij veel mensen komt het nooit tot een verslaving. Alleen zijn er ook mensen waar dat wel gebeurd. Gedrag of gebruik gaat een eigen leven krijgen. Iemand kan niet meer zonder en wilt continu de kick van een verslavend iets. Verslavingen kunnen gaan over drank en drugs, maar ook over gedrag zoals gamen of gokken.Een afkickkliniek zoeken zorgt ervoor dat je de controle weer terug gaat pakken. 

Wanneer is er sprake van een verslaving?

Er kunnen meerdere signalen van een verslaving zijn. Zo kan het zijn dat er bij het niet gebruiken van een drug er gelijk ontwenningsverschijnselen worden vertoond. Of dat er niet goed gefunctioneerd kan worden zonder een bepaald middel. Het optreden van een verslaving kan gebeuren. Een persoon kan niet meer zonder de kick. Zelf proberen te stoppen kan erg lastig zijn. Gelukkig is er zorg voor verslavingen. De Cacn-Verslavingszorg is een voorbeeld van een plek waar een verslaving wordt aangepakt. Hierbij wordt er ook gekeken naar mogelijke onderliggende problemen. 

De eerste stap is het moeilijkst

Om te realiseren dat er sprake is van een verslaving en dit toe te geven is heel erg lastig. Dit is de moeilijkste stap in een herstel. Je hebt veel moed en kracht nodig om het toe te geven. Heb je deze moeilijke stap gezet? Dan begint het pad richting een herstel. Meld je aan bij een afkickkliniek om van een verslaving af te komen. Je zult hier professionele hulp krijgen, waarmee een duurzaam herstel bereikbaar is. Er worden handvatten gegeven voor de toekomst en je zult met de therapie de connectie met jezelf en de omgeving weer terugvinden. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *