Dé manier om vlees te bereiden

Dé manier om vlees te bereiden

Het is een echte kunst om ervoor te zorgen dat je vlees goed bereid. Wanneer je dit met succes lukt, kun je genieten van een heerlijk stuk vlees. Lukt je het echter niet zo goed, dan is er toch wat werk aan de winkel. Hopelijk zet je met behulp van deze tips de volgende keer wel een heerlijk bereid stuk vlees op tafel!

Hoe ga je het bereiden?

De eerste stap is om na te denken hoe je je vlees wilt bereiden, er zijn namelijk veel manieren om dit te doen. Je kunt je vlees braden of bakken, maar je kunt er ook voor kiezen om het te braden of te stoven. Dit zijn nog niet eens alle manieren voor het bereiden van vlees, dus het is het zeker waard om van tevoren goed na te denken over voor welke bereidingswijze je wilt gaan. Het kan ook heel erg afhangen van het stuk vlees waar je mee gaat werken. Sommige vleessoorten komen bijvoorbeeld lekkerder tot z’n recht als je het op een bepaalde bereid. Houd er dus ook rekening mee dat het handig is als je beschikt over de attributen die je daar eventueel voor nodig hebt.

Soort vlees

Net als dat er veel manieren zijn om vlees te bereiden, zijn er ook heel veel vleessoorten. Van tevoren bedenk je dus hoe je vlees kunt bereiden, maar zoals al aangegeven, dit kan per vleessoort ook weer verschillen. Neem als voorbeeld brisket. Brisket is vlees afkomstig uit de borst van een rund. Het is een stuk vlees wat zeker niet gemakkelijk is om te bereiden, dus het is zeker een uitdaging! Hoe meer van een eer het wordt als je erin slaagt om het goed te volbrengen. Brisket is perfect voor low & slow bereiden. Het is namelijk erg taai, waardoor het zeker wat uren nodig heeft om te garen. Het klaarmaken van brisket vergt dus best wat geduld en als je het niet goed bereid kan het kurkdroog worden. Je kunt brisket het beste bereiden in een smoker of een barbecue waarin het vlees kan roken. 

Een echte topper

Als het aankomt op het goed voorbereiden van vlees, is shabu shabu een topper. Shabu shabu is een restaurant wat verspreid zit over heel Nederland. Het restaurant kent een all-you-can-eat formule waar over het algemeen sushi wordt geserveerd. Maar shabu shabu is eigenlijk een benaming voor een Japans gerecht wat je kunt vergelijken met fondue. Het restaurant is gespecialiseerd in het bereiden van hun vlees en ook nog eens om het op een speciale wijze te snijden. Het is dus zeker een aanrader om eens uit te proberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *